Lämplig klädsel när du spelar biljard | Allt om Biljard

Allt om Biljard

…och mycket mer

Lämplig klädsel när du spelar biljard

billard pool_294059780

Vad som kan vara lämpligt att klä sig i när man spelar de olika biljardspelen, är ibland ett problem. Då biljard är en blandning mellan ett spel och en sport kan det liksom vid andra sporter, bli väldigt varmt när du spelar.

Snyggt och smidigt

Då du förmodligen kommer att svettas kan det därför vara smidigt att du klär dig i en snygg t-shirt. T-shirt är ett perfekt alternativ för att låta kroppen andas och om du ändå skulle bli frusen går det enkelt att ta på sig en cardigan eller en tröja ovanpå t-shirten. Dessutom är det oftast till en fördel att spela biljard i t-shirt, då de oftast är tillverkade av ett stretchigt material. Det är viktigt eftersom du måste kunna röra dig smidigt, utan hängande ärmar som är i vägen eller stora tröjor som riskerar att släpa i duken.

Proffsspel

I denna video från SM i 9-ball i Sundsvall från år 2015, ser du hur alla spelare klär sig i t-shirt. Det går alltså bra att klä sig i t-shirt även om det är en professionell tävling eller bara ett privatspel. Dock är det viktigt att tänka på att klädkoderna runtomkring i världen kan variera och det är därför alltid ditt ansvar att kolla upp vilka regler som gäller för det land du ska spela i. Det är dock fortfarande tillåtet i Sverige att tävla i t-shirt.

När du tävlar i biljard runtomkring i Europa, brukar det oftast krävas, oavsett kön, att du måste klä dig i svarta tighta byxor, och när det kommer till skor, är det alltid viktigt att du tänker på att investera i ett par skor som ger dig bra support. Detta eftersom du ibland spelar i längre perioder och då är det viktigt att din kropp får support nerifrån och upp.