Spel med koppling till biljard | Allt om Biljard

Allt om Biljard

…och mycket mer

Spel med koppling till biljard

billiard Biljard har alltid varit en populär sport, framförallt för att den inte kräver att du tar på dig träningskläder, blir svettig och utmattad. Den kräver heller ingen fysisk styrka utan är nästan helt uteslutande ett spel som avgörs av spelarens precision, bollkänsla, taktiska skicklighet och kyla. Biljard spelas i allmänhet mellan två spelare inomhus, vilket gör det enkelt att hitta spelmöjligheter året om, dygnet runt. Sporten är därför tillgänglig för alla människor, oavsett ålder, kön eller fysisk kapacitet. Världsmästare i biljard har till exempel den högsta medelåldern av alla sporter med 36 år. Den anses också som en av de säkraste sporterna i världen och utövas av många handikappade.

Vad är det som gör biljard så spännande och intressant?

Det är ett bollspel och det är en duell mellan två personer som med list och skicklighet ska försöka utmana och utmanövrera varandra.

Ibland går det inte att spela biljard, vad gör jag då?

På nätet finns en hel del spel som påminner om biljard, där du utkämpar rafflande dueller och som kräver både smarta manövrar och genomtänkta strategier. Här är några exempel:

  • Schack. Det mest klassiska spelet av alla – och det är fortfarande lika aktuellt, just för att det är en strategisk duell mellan två skarpa hjärnor. Idag kan du naturligtvis även spela schack online.
  • Michael Owen’s 5050Sports. Här kämpar du mot spelet. På ett sätt som i Trivial Pursuit och andra frågespel får du en fråga som du ska svara rätt på för att gå vidare. Men här är alla frågor om din favoritsport och det räcker med ett ja eller nej. Det som gör spelet till en extra upplevelse är att svaren spelas upp i form av klassiska videoklipp.
  • Pong. Behöver det här spelet någon presentation? Många av oss får en nostalgisk tår i ögat bara av att gå till startsidan för det här gamla epokgörande spelet.

Det här är några exempel, men du hittar många andra spel med liknande upplägg om du surfar runt några minuter på nätet. Sport är något som intressera många av oss och vissa kanske vill spela på någon form av sport. Om det är biljard, pong eller något annat så kanske det finns möjlighet att satsa en slant på olika bettingsajter. Klicka dig vidare här för att hitta en bra bettingsajt.